zondag 28 juli 2013

Dance of destruction

Voor de artquiltgroep De-Uitdaging mocht ik dit keer het thema bedenken en dat was: de tand des tijds. Al jaren wilde ik iets maken met een soort verweerdheid dus ik zag mijn kans schoon. Al met al valt het dan niet mee. Zeker niet als je, zoals ik, al maanden in een quiltdip zit zat.
Mijn inspiratiebrond was een reliëf op de muren van Angkor Wat in Cambodja. De toplaag van de quilt bestaat uit een synthetisch vilt dat ik bewerkt heb met de heatgun. Er is flink gequilt, alles ingesmeerd met gesso, acrylverf en Treasure Gold (een soort wax).
Het was weer heerlijk om zo intensief met een quilt bezig te zijn.

The Dance of destruction: a quilt inspired by a relief on the walls of Angkor Wat in Cambodia. The top layer is synthetic felt, burned with the heatgun. Heavily quilted. On top gesso, acrylic paint and Treasure Gold (a sort of wax). After a long period without any quilting this was great to do!

 En een paar details. Natuurlijk is de quilt in het echt mooier dan op de foto. Maar ja, dat is meestal zo. Deze was ook moeilijk te fotograferen.

And some details. Of course the quilt is in real more beautiful. It was difficult to make a good photo.


Dit smaakt natuurlijk naar meer!

dinsdag 16 juli 2013

ditjes en datjes

Deze prachtige rupsen hebben we gisteren in de tuin ontdekt, nou ja, mijn schoonvader eigenlijk. Het is de rups van de helmkruidvlinder. Is hij niet mooi? Hij (of zij?) vreet natuurlijk wel onze hele plant kaal, maar gelukkig hebben we er veel van in de tuin. dus hij mag zijn gang gaan.

Beautiful caterpillars in the garden.



En doe ik verder nog wat? Nou, behalve wat hoesten en proesten nog niet zoveel, maar ik ben even meditatief bezig met mandala's tekenen en deze in te kleuren met mijn nieuwe verfjes. Heerlijk ontspannend. En als het hoesten morgen niet minder is, moet ik langs de huisarts (vinden anderen).

And still not doing much. I started drawing some mandala's. A lovely meditative work!



vrijdag 12 juli 2013

weinig nieuws

De afgelopen tijd komt er weinig uit mijn handen. De laatste week al helemaal niet. Heb ik de afgelopen winter alle griepgolven weerstaan, ben ik er deze week toch echt door geveld. Maar het dieptepunt lijkt nu achter de rug, dus langzaam aan begint er weer zin te komen. Een aantal weken geleden had ik nieuwe verf besteld van Luminare, H2O. Het is een waterverf met een mooi glimmertje. Ik had dit gezien op het blog van Dion Dior. Zo geweldig zoals die vrouw tekent. Daar wilde ik ook wel wat mee.

Last time I didn't do much. And this week I caught the flu. It's going a little bit better and want to do something. I have bought new watercolor paints H2O by Luminarte, seen by Dion Dior.

Eerst alle potjes verf voorzien van een beetje water (dan geduldig wachten tot het wat oplost) en dan alle kleurtjes uitproberen in mijn schetsboek. Niet erg creatief, maar ik ben al lang blij dat ik iets heb gedaan. Vandaag een pagina een kleurtje geven. Ik heb namelijk ook nog nieuwe krijtjes liggen. Textiel? Nee, daar kan ik me nog even niet toe zetten. Maar ben al blij dat ik even iets met verf kan doen.

First I had to add a drop of water in the pots and than making samples with all the colors in my sketchbook. It's not much, but something.