zondag 27 mei 2012

Prachtig weer en drukke dagen

De afgelopen tijd was het erg stil op mijn blog, maar ik heb zeker niet stilgezeten. Om te beginnen heb ik mijn quiltje voor De-Uitdaging afgemaakt met het thema: Water. Dat viel nog helemaal niet mee. Om te beginnen had ik door het Tsjechov project helemaal geen tijd om aan dit thema te denken, laat staan te werken. En dat blijkt voor mij dus echt een handicap. Ik besteed veel tijd aan het denkwerk en geleidelijk aan komt er dan een quilt tevoorschijn. Dat wilde nu maar niet lukken. Tot ik opeens bedacht dat ik nog bezig was met een quiltje dat ik vond lijken op de aarde, gezien vanaf grote hoogte. Ik zie hierin een waterpartij (meer of zee) met bergen erom heen. De ondergrond is een zelfgeverfde lap die versierd is met tule en rijkelijk is voorzien van stiksels en diverse garens.

It was very quiet on my blog, but I have done quite a lot. First I have finished my quilt for De-Uitdaging with the theme: Water. That wasn't easy at all. Because of the Tsjechov project I didn't have time to work on this quilt. I even couldn't think of it and that is a big handicap for me. Thinking of a theme is the start of a new quilt. Suddenly I realized I started earlier this year a quilt, that looked like the earth seen from a great distance. I see water and mountains in it. The quilt is a handdyed fabric with tulle and a lot of thread.

Gisteren ben ik gaan shoppen met mijn dochter. Dat was best spannend, want we gingen op zoek naar een trouwjurk.  Na een lange passessie was er toch een keus gemaakt. Helaas, ik kan jullie niets laten zien, dat blijft voorlopig nog geheim

Yesterday I did some shopping with my daughter. We had to look for a bridal dress. She has chosen a beautiful dress. I can't show you, it must be kept a secret of course.

En vandaag veel in de tuin gewerkt. Wat een heerlijk zomers weer. Ik heb er in ieder geval van genoten en heb een lekker kleurtje gekregen. De irissen staan momenteel prachtig in bloei. Wat een prachtige tekening zit er in deze bloemen. Ook heel insperend om eens wat mee te gaan doen.

Today I have worked in the garden. It was a beautiful warm day, like summer. The irises are full in bloom. They are so beautiful and very inspiring.


Dit is een heerlijk plekje in de tuin waar ik nog heerlijk van de zon heb zitten genieten met een klein handwerkje. Het kabbelende beekje en de buddha werken zeer rustgevend.

This is a lovely place in my garden where I sat in the sun with a little embroidery. This little stream and the Buddha are a very peaceful place.


woensdag 16 mei 2012

Tsjechov quilt hangt

Vandaag zijn de quilts opgehangen in de kubussen in Zuidwending voor het Geluksproject. Dat was dus best een heel spannend moment. Er moest een flinke steiger gebouwd worden om de quilts op te kunnen hangen.

From today the quilts hang in the cube for the "Geluksproject". It was nervebreaking!
They had to build a huge scaffold to hang the quilt.

Niet helemaal tevreden, maar we moeten het er mee doen.

Not completely satisfied, but this is what it is.

De kubus van buitenaf gezien.

The cube outside.

zaterdag 5 mei 2012

Workshop bij Ineke Berlyn

Gisteren en vandaag had ik een workshop van Ineke Berlyn in Beekbergen. Ik was daar samen met vriendin José. Het gaf weer net het gevoel of je een paar dagen met vakantie bent. Vrijdagavond heerlijk gelogeerd bij mijn schoonouders, dus we zijn geweldig verwend met een heerlijk diner en vanmorgen een uitgebreid ontbijt. Dat is toch zo lekker na een dag hard werken.
We hebben gewerkt naar aanleiding van een zelf meegebrachte foto, waarmee we eerst in een schetsboek gingen werken. Foto doorknippen, stuk eruit en dan verder zelf invullen. Ik heb dat deel met potlood er tussen getekend. Mijn thema is overduidelijk: Venetië.

Back home after a two day workshop with Ineke Berlyn. I was there with a friend. It was like a holiday. The night in between we stayed with my parents-in-law and they indulged us with a wonderful dinner en this morning with a very good breakfast! First we worked in sketchbooks. I cut a photo, removed a piece and that part was drawn with a pencil. My theme is obvious: Venice.

Hieronder is duidelijk te zien hoe er gewerkt werd in het schetsboek en welke foto ik daarvoor heb gebruikt. Ik heb stempels gemaakt en daarmee op papier en stof gedrukt. Daarnaast het quiltje wat aan het eind van de 2e dag klaar was.

You can see how I worked in my sketchbook and the photo that inspired me. I made stamps and printed on fabric and paper. On the right is the little quilt I have finished after the second day.

 Hier nog even een duidelijke foto van het quiltje.

And a bigger photo of the little quilt.
Moe maar voldaan weer thuis en ontzettend veel inspiratie opgedaan om verder te gaan. Nog even geduld daarvoor, want eerst moet mijn Tsjechov quilt afgemaakt worden.

With a lot of inspiration I am home. But I must be patient, because I have to finish my Tsjechov quilt first.